Ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή "Παράγκες" στο Χορτιάτη

Ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή "Παράγκες" στο Χορτιάτη

Αρ. Πρωτ. 17609/08.06.2011

Προς Υπουργό:

- Άμυνας

 Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Χορτιάτη και των μελών του Συλλόγου "Παράγκες" παραμένει άλυτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. Οι διαμαρτυρίες τους είναι έντονες για την αδράνεια του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με την άρση της απαλλοτρίωσης της συγκεκριμένης περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται κατοχή μιας τόσο μεγάλης έκτασης γόνιμης και καλλιεργήσιμης γης, χωρίς να έχουν προκύψει ουσιαστικές ανάγκες. Η ακύρωση της απαλλοτρίωσης θα ωθήσει την τοπική ανάπτυξη και θα προκύψουν πολλά οφέλη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η κατάσταση αυτή δεν ευνοεί καθόλου την τοπική ανάπτυξη, ούτε και βοηθάει τους κατοίκους της περιοχής αυτής. Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των μελών του συγκεκριμένου Συλλόγου, πρέπει επιτέλους να επιλυθεί και να μπει ένα τέλος στην αδράνεια και την ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου. Οι κάτοικοι απαιτούν διεκπεραίωση του δίκαιου αιτήματός τους και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να επιλυθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Χορτιάτη και των μελών του Συλλόγου "Παράγκες";

Απάντηση Υπουργείου